Zupa cebulowa z grzankami

Przepis

Czego potrzebujesz?

  • około 1 litr bulionu
  • około 1 kg cebuli
  • jedna bułka paryska
  • około 15 dag startego żółtego sera do posypania
  • sól, pieprz, majeranek lub inne zioła wedle upodobań
  • olej lub masło do smażenia

Rozpoczynamy od przygotowania grzanek – bułkę paryską kroimy w kostkę, kładziemy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika. Wyciągamy po zarumienieniu z każdej strony. Przyrządzamy bulion (może być warzywny, drobiowy lub wołowy). Następnie obieramy cebulę i kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju lub maśle. Czekamy, aż cebula zmięknie i blendujemy ją na gładką masę. Otrzymaną masę cebulową dodajemy do gotującego się bulionu, gotujemy około 15 minut i doprawiamy do smaku. Nalewamy do talerzy, dodajemy grzanki i posypujemy startym serem.

opinie o ProSenior kurs niemieckiego poradnik dla opiekunek kuchnia niemiecka
Niepoprawny token

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/htdocs/w00f3bcc/kuchnia-1.php:1) in Unknown on line 0