Leberknödelsuppe

Przepis

Czego potrzebujesz?

  • 8 małych czerstwych bułeczek
  • 1 szklanka letniego mleka
  • 1 jajko
  • 250 g wątroby wieprzowej lub wołowej
  • 1 mała cebula
  • pół ząbka czosnku
  • 1 gałązka świeżej pietruszki
  • 2 jajka
  • 1 łyżka świeżego posiekanego majeranku
  • 1 litr bulionu wołowego
  • pół łyżeczki soli

Bułki kroimy na małe kawałki, solimy i zalewamy mlekiem na 5 minut. Następnie odciskamy, mieszamy z pokrojoną wątrobą, cebulą, czosnkiem oraz pietruszką. Całość miksujemy. Dodajemy uprzednio roztrzepane jajka i majeranek. Rękami obsypanymi mąką formujemy małe knedle. Bulion wołowy podgrzewamy, wkładamy do niego przygotowane knedle i gotujemy jeszcze przez 20 minut. Doprawiamy do smaku. Podajemy na ciepło.

opinie o ProSenior kurs niemieckiego poradnik dla opiekunek kuchnia niemiecka
Niepoprawny token