Pichelsteiner

Przepis

Czego potrzebujesz?

  • 500 g mieszanego mięsa (wołowe, wieprzowe, cielęce)
  • 2 cebule
  • łyżka masła
  • 4 marchewki
  • 1 seler
  • główka kapusty
  • 750 g ziemniaków
  • liść laurowy
  • pół litra bulionu
  • sól, pieprz

Przygotowane mięso kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Obraną i pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na maśle. Dodajemy mięso, a następnie wszystko razem dusimy przez 5 minut. Jarzyny myjemy, oczyszczamy i dokładamy do duszącego się mięsa i cebuli. Całość zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy i dalej dusimy przez 1,5 h na wolnym ogniu. W razie potrzeby dolewamy bulionu. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z wiejskim chlebem.

opinie o ProSenior kurs niemieckiego poradnik dla opiekunek kuchnia niemiecka
Niepoprawny token