Berliner Luft

Berliner Luft

Czego potrzebujesz?

  • 5 jajek
  • 20 dkg cukru
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1 cukier waniliowy
  • sok z połowy cytryny
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • ½ szklanki białego wytrawnego wina
  • 50 dkg mrożonych malin
  • gałązka melisy

Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Żółtka oddzielamy od białek, ucieramy z połową cukru i cukrem waniliowym. Dodajemy sok z cytryny oraz cynamon. Wino podgrzewamy z rondelku, a następnie rozpuszczamy w nim żelatynę. Zawartość rondelka wlewamy do ubitych żółtek cały czas energicznie je mieszając. Tak powstałą masę wstawiamy do lodówki. Gdy zacznie gęstnieć, dodajemy do niej pianę z ubitych na sztywno białek i wykładamy do szklanych pucharków, po czym wstawiamy do lodówki na około trzy godziny. Resztę cukru mieszamy z malinami i zagotowujemy. Następnie przecieramy przez sitko i odstawiamy do wystygnięcia. Sosem malinowym polewamy zawartość pucharków i podajemy udekorowane listkiem melisy.

opinie o ProSenior kurs niemieckiego poradnik dla opiekunek kuchnia niemiecka
Niepoprawny token

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/htdocs/w00f3bcc/kuchnia-25.php:1) in Unknown on line 0