Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Żółtka oddzielamy od białek, ucieramy z połową cukru i cukrem waniliowym. Dodajemy sok z cytryny oraz cynamon. Wino podgrzewamy z rondelku, a następnie rozpuszczamy w nim żelatynę. Zawartość rondelka wlewamy do ubitych żółtek cały czas energicznie je mieszając. Tak powstałą masę wstawiamy do lodówki. Gdy zacznie gęstnieć, dodajemy do niej pianę z ubitych na sztywno białek i wykładamy do szklanych pucharków, po czym wstawiamy do lodówki na około trzy godziny. Resztę cukru mieszamy z malinami i zagotowujemy. Następnie przecieramy przez sitko i odstawiamy do wystygnięcia. Sosem malinowym polewamy zawartość pucharków i podajemy udekorowane listkiem melisy.
Czego potrzebujesz?
ul. Serwituty 23
02-233 Warszawa
ul. Wolska 11a
20-411 Lublin