Kulki marcepanowe

Kulki marcepanowe

Czego potrzebujesz?

  • 8 dkg obranych migdałów
  • 25 dkg marcepana
  • 1 jajko
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 3 łyżki mąki
  • 1 łyżka śmietany 30%

Białko ubijamy. Dodajemy do niego przesiane przez sitko mąkę i cukier puder oraz marcepan. Całość zagniatamy. Z tak powstałej masy lepimy niewielkie kuleczki. Układamy je na blasze wyłożonej pergaminem. Żółtko mieszamy ze śmietaną i smarujemy nim kuleczki. Migdały kroimy wzdłuż na połowy. W każdą kuleczkę wciskamy jedną połowę, po czym pieczemy przez około 15-20 minut w temperaturze 150 stopni Celsjusza.

opinie o ProSenior kurs niemieckiego poradnik dla opiekunek kuchnia niemiecka
Niepoprawny token