Sznycle po holsztyńsku

Sznycle po holsztyńsku

Czego potrzebujesz?

  • 8 sznycli cielęcych
  • 4 jajka
  • 20 dkg wędzonego łososia
  • 8 filecików anchois
  • łyżka kaparów
  • 1 słoiczek marynowanych buraczków
  • 4 liście sałaty
  • 5 gałązek natki
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz

Sznycle lekko rozbijamy tłuczkiem. Smażymy na oleju przez około 2 minuty z każdej strony. Po zdjęciu z patelni posypujemy solą oraz pieprzem. Smażymy jajka sadzone. Sałatę myjemy i osuszamy. Natkę drobno siekamy. Sznycle układamy na talerzach wraz z jajkami sadzonymi, plasterkami łososia, anchois. Posypujemy je kaparami, pokrojonymi buraczkami i natką pietruszki. Dekorujemy sałatą. Możemy podawać z tostami lub sałatką ziemniaczaną.

opinie o ProSenior kurs niemieckiego poradnik dla opiekunek kuchnia niemiecka
Niepoprawny token