Kaspress-Knodel

Przepis

Czego potrzebujesz?

  • 30 dag suchego białego chleba lub bułki
  • 2 jajka
  • szklanka ciepłego mleka
  • jedna cebula
  • 30 dag  pikantnego sera górskiego
  • pietruszka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku
  • olej lub masło do smażenia
  • kilka łyżek mąki

Jajka mieszamy z mlekiem i doprawiamy przyprawami. Tak przygotowanym płynem zalewamy pokrojony w kostkę chleb lub bułki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na maśle lub oleju. Ser kroimy w niedużą kostkę. Cebulę i ser mieszamy z namoczonym pieczywem i kilkoma łyżkami mąki. Formujemy nieduże kulki i obsmażamy na maśle lub oleju. Gotowe knedelki wrzucamy do ulubionej zupy.

opinie o ProSenior kurs niemieckiego poradnik dla opiekunek kuchnia niemiecka
Niepoprawny token