Kiełbaski z kapustą i jabłkami

Przepis

Czego potrzebujesz?

  • 10 niemieckich kiełbasek
  • jedna cebula
  • dwa jabłka
  • ¼ szklanki cydru
  • pół kilograma kiszonej kapusty
  • 3 – 4 kiszone ogórki
  • jeden świeży ogórek
  • kilka łyżek oleju

Obieramy cebulę i jabłka, a następnie kroimy w plastry. Ogórki kiszone i świeżego ogórka kroimy w ósemki. Na patelni rozgrzewamy olej. Kiełbaski kroimy wzdłuż na pół i smażymy po kilka minut z każdej strony. Kiełbaski ściągamy na talerz. Na tę samą patelnię wrzucamy cebulę i przesmażamy. Dodajemy jabłka, mieszamy i czekamy aż zmiękną. Dolewamy cydr i dodajemy kapustę kiszoną. Kilka minut podsmażamy. Wyjmujemy na półmisek. Układamy na wierzchu kiełbaski. Podajemy z kiszonym i świeżym ogórkiem.

opinie o ProSenior kurs niemieckiego poradnik dla opiekunek kuchnia niemiecka
Niepoprawny token