Kiełbaski z kapustą i jabłkami
Czego potrzebujesz?
- 10 niemieckich kiełbasek
- jedna cebula
- dwa jabłka
- ¼ szklanki cydru
- pół kilograma kiszonej kapusty
- 3 – 4 kiszone ogórki
- jeden świeży ogórek
- kilka łyżek oleju
Obieramy cebulę i jabłka, a następnie kroimy w plastry. Ogórki kiszone i świeżego ogórka kroimy w ósemki. Na patelni rozgrzewamy olej. Kiełbaski kroimy wzdłuż na pół i smażymy po kilka minut z każdej strony. Kiełbaski ściągamy na talerz. Na tę samą patelnię wrzucamy cebulę i przesmażamy. Dodajemy jabłka, mieszamy i czekamy aż zmiękną. Dolewamy cydr i dodajemy kapustę kiszoną. Kilka minut podsmażamy. Wyjmujemy na półmisek. Układamy na wierzchu kiełbaski. Podajemy z kiszonym i świeżym ogórkiem.