Pieczeń po bawarsku

Przepis

Czego potrzebujesz?

  • pół litra piwa
  • 1 kilogram schabu
  • 2 – 3 łyżki smalcu
  • 2 pory
  • 2 cebule
  • 2 – 3 marchewki
  • nieduży seler
  • liść laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego
  • tymianek
  • czosnek
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowujemy warzywa. Obieramy i kroimy w nieduże paski. Mięso nacieramy przyprawami i obsmażamy na patelni na rozgrzanym smalcu. Zdejmujemy mięso na półmisek. Na tej samej patelni podsmażamy warzywa. Szykujemy blaszkę do pieczenia. Smarujemy ją smalcem i układamy część warzyw, następnie kładziemy schab i nakrywamy pozostałymi warzywami. Zalewamy piwem. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez około 40 minut. Po tym czasie wyjmujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami.

opinie o ProSenior kurs niemieckiego poradnik dla opiekunek kuchnia niemiecka
Niepoprawny token